Korkväska från Lissabon

Om du råkar befinna dig i Lissabon och är på jakt efter en datorväska, ska du styra stegen mot den lilla butiken Forms på Largo da Trindade 15. I denna pärla till butik hittar du vackra väskor gjorda i kork. Förutom korkväskor har de också vanliga väskor från tillverkare som man bara hittar i Lissabon.

Att tillverka väskor av kork är en portugisisk tradition. Så förutom att du får en vacker och praktisk väska som är tillverkat på ett hållbart sätt, så får du ju också en souvenir från din resa.

Det finns förstås fler butiker i Lissabon som säljer korkväskor, men Forms anses av många vara den absolut bästa. Man får alltid bra hjälp och den fina butiken är nästan skäl nog att komma hit.

Kork är ju ett material som vi kanske inte är så vana vid i Sverige, men det kommer säkert att ändras framöver när fler får upp ögonen för materialet som ju kan produceras på ett hållbart sätt och som dessutom är biologiskt nedbrytbart. Dessutom väger väskor mindre än vanliga väskor och de är också elastiska och släpper inte igenom vätskor. Det är också ett väldigt slitstarkt material, något som gör att du kan använda din korkväska under lång tid.

Bild från Forms Facebookssida.

Inga kommentarer: